duminică, 22 martie 2009

Iesirea

Expulzarea

Expulzarea poate fi:

  1. Administrativa: Expulzarea are loc prin decret, imediat aplicabil, chiar daca persoana face apel. Apelul impotriva expulzarii trebuie depus la Curtea unui Judecator, sau la misiunea diplomatica si consulara italiana din tara de resedinta a persoanei expulzate. Apelul trebuie depus timp de 60 de zile de la data expulzarii. Curtea trebuie sa decida in decurs de 20 de zile de la depunerea cererii de apel.
  2. Expulzarea ca masura de securitate: Judecatorul poate ordona expulzarea unui strain care este condamnat pentru infractiuni prevazute in Codul Penal italian.

    Autoritatile judiciare informeaza Questura si autoritatile consulare referitor la sentinta finala pentru a identifica strainii si a pune in aplicare decizia de expulzare.

  3. Expulzarea ca sanctiune care substituie detentia. Cand un judecator intentioneaza sa pronunte pedeapsa cu inchisoarea de pana la doi ani si nu exista posibilitatea de suspendare a acesteia, el poate decide de a substitui pedeapsa inchisorii cu expulzarea, care ar dura cel putin cinci ani.

Persoana expulzata nu poate intra pe teritoriul Italiei, cu exceptia cazului cand acesta are o autorizatie speciala din partea Ministerului de Interne. In cazul nerespectarii termenului de interdictie, imigrantului ii va fi aplicata pedeapsa inchisorii de la sase luni la un an. In acest caz imigrantul va fi expulzat la sfarsitul detentiei prin escorta politiei.

Interdictia de intrare in tara e stabilita pe o perioada de zece ani.

Strainul care a parasit teritoriul national si este parte vatamata sau a initiat procedura penala, are dreptul de a intra in Italia pentru a lua parte la proces si a-si exercita dreptul de aparare. Strainul poate solicita autorizatia de intrare la misiunea diplomatica italiana.